امروز : پنجشنبه , ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳

انتخاب سخت‌افزار GPS ردیاب

مهمترین ویژگی که یک سخت افزار ردیاب باید داشته باشد موقعیت‌یابی آنلاين متحرک است. آنچه در بخش سخت افزار ردياب مهم است، مدت زمانی است که صرف می‌شود تا ماژول GPS دستگاه با ماهواره‌های GPS/GLONASS ارتباط برقرار کرده  و موقعیت متحرک را پیدا کند.

مهمترین ویژگی های سخت افزار ردیاب

 دستگاه‌های ردیابی دارای قابلیت‌ها و ویژگی‌های متفاوتی هستند، برای اینکه بتوانید ردیاب متناسب با ناوگان و کسب و کارتان را انتخاب کنید ما در این مطلب به مهمترین ویژگی های سخت افزار ردیابها پرداخته ایم. مهمترین ویژگی که یک سخت افزار ردیاب باید داشته باشد موقعیت‌یابی آنلاين متحرک است. آنچه در بخش سخت افزار ردياب مهم است، مدت زمانی است که صرف می‌شود تا ماژول GPS دستگاه با ماهواره‌های GPS/GLONASS ارتباط برقرار کرده  و موقعیت متحرک را پیدا کند.

تنظیماتی که در موقعیت یابی آنلاین متحرک اثر گذار هستند:

ویژگی ماژول های GPS و GSM

 تنظيمات درست دستگاه

 قدرت پردازش دستگاه

 سيم کارت و ميزان پوشش دهي شبکه موبايل

 قدرت پردازش سرور مديريت ناوگان

برقراری ارتباط دستگاه با شبکه‌های موبایل  GSM به صورت

امکان تغییر تنظیمات دستگاه از راه دور

يکي از راه هایی که هزينه های مديريت ناوگان را کاهش می دهد؛ این است که دستگاه قابليت بروزرسانی Firmware خود را از راه دور و بر روی بستر  GPRSداشته ‌باشد. ( Firmware  به اطلاعات ذخیره شده در حافظه ROM موجود بر روی برخی سخت افزارها نظیر مودم، درایوهای نوری، دوربین های دیجیتال، دیسک های سخت و ... گفته می شود و شامل دستور العمل هایی در خصوص عملکرد سخت افزار مربوطه می باشد) اگر دستگاه سخت افزار GPS شما این قابلیت را داشته باشد دیگر نیازی به حضور فیزیکی در محل نصب دستگاه (داخل خوردرو، موتور و ...) نیست. این مورد ميتواند به عنوان يکی از پارامترهای کليدی در کاهش هزينه های نگهداری و یا تعمیر سيستم مطرح گردد.

 بعد از دریافت موقعیت متحرک از ماهواره‌های GPS باید این اطلاعات در بستری امن به سرور ردیابی منتقل شده تا شما بتوانید موقعیت متحرک خود را به صورت آنلاین مشاهده کنید. برای این منظور دستگاه باید از پروتکل‌های استاندارد مانند TCP/IP و UPD/IP استفاده کند تا مانع از بین رفتن اطلاعات شود.

ارسال اطلاعات از طریق ارسال پیامک

 در روش ارسال اطلاعات از طریق پیامک، دستگاه اطلاعات موقعیت به دست آمده (در مواردی چندین موقعیت) را از طریق پیامک به مرکز دريافت پيامکي ارسال میکند.

 

ارسال اطلاعات از طریق بستر شبکه داده سيم کارت :

 در این روش دستگاه‌ با توجه به تنظیمات انجام شده موقعیت‌های متحرک را از طریق اینترنت به سرورهای رديابي ارسال می کند. در روش ارسال اطلاعات بر بستر اینترنت به مرکز کنترل، ميتواند از دو روش TCP و يا UDP استفاده کرد. اگر ميخواهيد از ارسال داده ها به مرکز کنترل مطمئن شوید، باید از پروتکل TCP/IP استفاده کنید ولی اگر حجم داده های ارسالی بالاست و زمان لحظه در آن موثر است، باید از پروتکل UPD استفاده کنید.

دستگاه بر اساس سه پارامتر زمان، مسافت و زاويه، اطلاعات موقعیت متحرک( خودرو یا شخص) را ثبت میکند. در انتخاب سخت افزار GPS این نکته بسیار مهم است که دستگاه بتواند تغييرات زاويه حرکت راتشخيص داده و آن را ذخيره کند. اين پارامتر با توجه به شرایط خیابان های شهری نقش مهمی در ثبت اطلاعات موقعیت متحرک‌ها دارد.

 

حافظه داخلی

نکته مهم دیگر آنکه دستگاه باید حافظه داخلی داشته باشد تا اگر متحرک در منطقه ای قرار گرفت که امکان برقراری ارتباط با سرور از طريق بستر موبايل فراهم نبود، بتواند نقاط را در حافظه داخلی خود ثبت و به محض برقراری ارتباط، این اطلاعات را از طریق GPRS به سرور ارسال نماید. به این شکل هیچ اطلاعاتی (اطلاعات موقعیتی، اطلاعات سنسورها و ...) از بین نخواهد رفت.

با توجه به مدل‌های مختلف دستگاه‌ها، مقدار حافظه ها هم متفاوت است. در برخی از دستگاه‌ها حتی این امکان وجود دارد تا از کارت حافظه خارجی علاوه بر حافظه داخلی دستگاه استفاده شود اگر ناوگان حمل و نقل شما اغلب در مناطقی کار می‌کنند که شبکه های موبایل در این مناطق آنتن دهی خوبی ندارند بهتر است از دستگاهی استفاده کنید قابلیت نصب حافظه خارجی را داشته باشد تا بتواند حجم اطلاعات بیشتری را ذخیره کند.