امروز : شنبه , ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳

اتوبوس کرمان در اتوبان قم - تهران واژگون نمی شد اگر ...

خبر کوتاه بود و دردناک، یک دستگاه اتوبوس مسافربری که از کرمان عازم تهران بود در اتوبان قم - تهران واژگون شد.

اگر از مدیریت ناوگان اتوبوسرانی استفاده می شد

اتوبوس مسافربری که صبح جمعه از کرمان به سمت تهران در حرکت بود در کیلومتر ۴۵ اتوبان قم - تهران واژگون شد که در این حادثه ۴ نفر کشته و ۱۱ نفر زخمی شدند. مصدومان حادثه با استفاده از بالگرد امداد و چند دستگاه آمبولانس به بیمارستان‌های قم منتقل شدند که بنا بر گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی قم ۵ نفر از مصدومان همان روز مرخص شدند و حال دو مجروح نیز وخیم بود. استاندار قم نیز در حاشیه عیادت از بیماران، علت حادثه را خواب آلودگی راننده اعلام کرده است.

 رانندگی کم خطر می‌شود اگر از سیستم مدیریت ناوگان حمل و نقل استفاده شود

سیستم مدیریت ناوگان اتوبوسرانی در مسیر کاهش تصادفات

سیستم مدیریت ناوگان مجموعه‌ای از خدمات بر پایه فن‌آوری‌های اطلاعات (IT) است که وسیله نقلیه را به دفتر شرکت حمل و نقل ارتباط می‌دهد. با استفاده از این سیستم، ارتباط بین راننده و دفتر شرکت حمل و نقل به صورت چشمگیری بهبود می‌یابد و از این رو، شرکت‌های حمل و نقل می‌توانند خدمات بسیار بهتری را با ایمنی بیشتر و هزینه‌های عملیاتی کمتر به مشتریان خود ارائه دهند.

سیستم مدیریت ناوگان حمل و نقل، سخت‌افزاری است که داده‌های مربوط به راننده، وسیله نقلیه (گزارش ایرادهایی که در سیستم خودرو ثبت می‌شود)، موقعیت جغرافیایی خودرو، میزان مصرف سوخت و اطلاعات عملکرد راننده (از طریق تاخوگراف) را دائماً به دفتر اصلی گزارش می‌دهد. همچنین این سیستم، نمودارهای مربوط به میزان آلایندگی و زمان‌بندی مربوط به تعمیر و نگهداری را به دفتر اصلی شرکت و همچنین پایگاه داده ارسال می‌کند.

شرکتهای حمل و نقل از این داده‌ها برای تجزیه و تحلیل عملکرد راننده و خدمات استفاده می‌کند. از نکات قابل توجه در این سیستم، ارائه اطلاعات به روشی است که کاربر به راحتی بتواند درک درستی از وضعیت خودرو داشته باشد. مدیران ناوگان همچنین می‌توانند از طریق برنامه کاربردی مخصوص این سیستم، گزارش‌های مربوط به ناوگان را به صورت آنلاین در هر جای دنیا دریافت کنند.

این سیستم مزایای بسیاری دارد؛ از جمله، افزایش ایمنی از طریق دریافت داده‌های آنلاین مربوط به وضعیت فنی خودرو و نحوه رانندگی، کاهش میزان مصرف سوخت از طریق اصلاح مسیرها و روش رانندگی، کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری بر اساس جداول زمانی تنظیم شده در سیستم برای هر خودرو در ناوگان و همچنین شناسایی ایرادات فنی قبل از وخامت بیشتر آنها. به طور کلی، شرکت حمل و نقل، پلیس و شرکت سازنده هر سه می‌توانند با استفاده از این سیستم از وضعیت تردد و سلامت ناوگان اطلاعات دقیقی داشته باشند که به یقین، عامل مهمی در کاهش میزان تصادفات به شمار می‌رود. همچنین، شرکت‌های حمل و نقل با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانند بهره‌وری ناوگان تحت تملک خود را به طور چشمگیری افزایش و هزینه‌های ناشی از تصادفات، خرابی‌های پیش‌بینی نشده و خواب خودرو را کاهش دهند.

با استفاده از سیستم مدیریت ناوگان حمل و نقل جاده ایی و بهره گیری از این سیستم در اتوبوسرانی میزان کارد کرد رانندگان بررسی شده و زمانهای استراحت و خواب مناسبی برای رانندگان در نظر گرفته می شود تا دیگر شاهد چنین اتفاقهایی نباشیم.