امروز : شنبه , ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳

درباره عمر مفید خودرو بیشتر بدانید

عمر یک قطعه به عوامل زیادی از جمله کیفیت تولید و نحوه نگهداری از آن مربوط می شود. نحوه تولید بعضی قطعات که خوشبختانه قیمت بالایی هم ندارند، به شکلی است که مکررا فرسوده شده و باید تعویض شوند، مانند: فیلتر روغن و لنت های ترمز.

عمر مفید خودرو

بر اساس یک مطالعه ای که در سال 2009 انجام شد متوسط عمر خودروهای سواری 4 تا 9 سال و عمر متوسط وانت ها و کامیونت ها 7 تا 6 سال اعلام شد. یکی از مهمترین عواملی که با آن میتوان عمر متوسط خودرو ها را ارزیابی کرد دوام قطعات خودرو است. اما پیش بینی دوام قطعات هم کار آسانی نیست شاید برای همین است که روی جعبه قطعات عمر مفید کارکرد آنها نوشته نمیشود.

عمر یک قطعه به عوامل زیادی از جمله کیفیت تولید و نحوه نگهداری از آن مربوط می شود. نحوه تولید بعضی قطعات که خوشبختانه قیمت بالایی هم ندارند، به شکلی است که مکررا فرسوده شده و باید تعویض شوند، مانند: فیلتر روغن و لنت های ترمز.

گران ترین قطعه خودرو، موتور آن است که کیفیت خودروها را با آن می سنجند، ولی تقریبا غیر ممکن است که بتوان عمر دقیقی برای موتور یک خودرو مشخص کرد .

 

اثرگذاری نحوه رانندگی بر عمر مفید خودرو

نحوه رانندگی یکی از مهمترین عواملی است که در عمر موتور تاثیر دارد. هر چه موتور تحت فشار بیشتری باشد عمر آن کمتر خواهد شد. شتابگیری و ترمزگیری های شدید، بالا بردن دور موتور بیش از حد و... در کاهش عمر موتور نقش دارند. یکی دیگر از عوامل افزایش دهنده عمر مفید موتور نحوه رسیدگی به آن است.

 نرم افزار ویالون در سیستم مدیریت ناوگان با استفاده از سنسورهای هشدار دهنده روش پیشگیرانه ای را برای جلوگیری از فرسوده شدن و خرابی قطعات و موتور خودرو در پیش گرفته است.

هر وسیله الکتریکی و مکانیکی نیاز به نگهداری دارد تا در گذر زمان، از کیفیت و کارایی آن کاسته نشود. خودرو هم از این قاعده مستثنی نیست و سهل‌انگاری در نگهداری آن حتی می‌تواند به قیمت جان مالک و سرنشینان تمام شود.

 تنها با رعایت چند نکته جزئی می توان از بروز خسارات مالی و جانی جلوگیری کرد. خودروهای امروزی با به کارگیری تکنولوژی مدرن و طیف وسیعی از امکانات رفاهی، همانقدر که رانندگی را آسان تر و لذت بخش تر کرده اند، به همان میزان به مراقبت دقیق تر و صرف هزینه بیشتر برای نگهداری نیاز دارند.

بعضی از رانندگان تصور می کنند قطعات خودرو های فعلی برخلاف خودرو های چندین دهه گذشته، عمر طولانی مدت دارند در صورتیکه این ذهنیت به شدت اشتباه است و سلامت تمامی قطعات خودرو باید در یک بازه زمانی مشخص بررسی شود. سیستم ترمز، باتری، تصفیه بنزین، شیلنگ ها، تسمه دینام، وایر، شمع ها و... از مواردی است که باید در بازه های زمانی میان مدت کنترل شوند چرا که همانطور که پیشتر گفته شد خرابی برخی از آنها می تواند با خسارات سنگینی همراه شود.

در چند سال اخیر خوشبختانه نرم افزارهایی وارد بازار شده اند که به بهترین شکل میتوانند نحوه رانندگی شما و سلامت قطعات خودرو را گزارش دهند

در سیستم مدیریت ناوگان ویالون با راهکار مدیریت نحوه رانندگی و با به کار گیری سنسورهای شتاب، ترمز، میزان مصرف بنزین و... نحوه رانندگی شما ارزیابی میشود و با اصلاح رانندگی عمر مفید خودروی شما افزایش می یابد.

درباره عمر مفید خودرو بیشتر بدانید

 

تاثیر راهکار تعمیر و نگهداری بر روی عمر مفید خودرو

همچنین با راهکار تعمیر و نگهداری سیستم مدیریت ناوگان ویالون در طول بازه های مشخصی گزارشاتی مبنی بر زمان های بررسی قطعات خودرو ، بنزین ، لاستیک ها و... شما را از وضعیت سلامت قطعات خودرو مطلع میکند.

گزارشات راهکار تعمیر و نگهداری بر اساس سه پارامتر: زمان ، مسافت طی شده، ساعت کارکرد موتور تعریف شده اند

سرویس های دوره ای بر اساس زمان ( این گزارش بدون در نظر گرفتن خاموش یا روشن بودن خودرو در یک بازه زمانی خاص زمان سرویس قطعات خودرو را اعلام میکند)

سرویس های دوره ای بر اساس مسافت طی شده :  مثل تعویض روغن

سرویس های دوره ای بر اساس ساعت کارکرد موتور: مثل تغییر لنت

گزارش مصرف سوخت: هم میتواند بر اساس زمان تعریف شده باشد و هم بر اساس کار کرد خودرو

تعویض لاستیک: عدد سایش لاستیک بر اساس کیلومتر، زمان و البته شرایط آب و هوایی مشخص می شود

تقریبا عمر مفید تجهیزات خودرو، برای شرکت های سازنده بر اساس زمان تعیین میشود اما در زمان مصرف بر اساس نحوه کارکرد محاسبه خواهد شد. متاسفانه در ایران کسی توجه نمیکند که کم کردن هزینه میتواند به نوعی منبع درآمد محسوب شود.

یکی از موارد قابل توجه برای کاهش هزینه‌ها، جلوگیری از ایجاد خسارت و نگهداری خودرو‌ها در وضعیت مطلوب و انجام به موقع سرویس‌های دوره‌ای می‌باشد. عدم انجام این سرویس‌ها در زمان های مناسب پس از طی مسافت‌های تعیین شده باعث ایجاد خرابی و افزایش هزینه تعمیر و نگهداری می‌شود.