امروز : جمعه , ۳۱ فروردين ۱۴۰۳

برآورد تعداد مسافر ایستگاه‌های اتوبوسرانی

بررسی‌ها نشان می‌دهد، برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از زیرساختهای اتوبوسرانی و بکارگیری راهکارهای افزایش کارایی این سیستم در دنیا، نیازمند وجود اطلاعات در زمینه زیرساخت و تقاضای سفر ایستگاه‌های اتوبوس است.

برآورد تعداد مسافر ایستگاه‌های اتوبوس

در دهه‌های اخیر افزایش جمعیت شهری و توسعه شهرنشینی از یک سو و عدم هماهنگی حمل‌و‌نقل عمومی در مقابل تقاضای روز افزون سفرهای درون شهری از سوی دیگر، منجر به افزایش استفاده از خودروی شخصی، در تهران شده است. بنابراین تغییر در سیاست‌های حمل‌و‌نقل شهری و تلاش در جهت توسعه حمل‌و‌نقل عمومی، به ویژه اتوبوس، یکی از مهم‌ترین اقدامات در حوزه حمل‌و‌نقل شهری بوده و نیازمند بررسی‌های لازم جهت توسعه و کارآمد نمودن این شیوه‌ی سفر است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از زیرساختهای اتوبوسرانی و بکارگیری راهکارهای افزایش کارایی این سیستم در دنیا، نیازمند وجود اطلاعات در زمینه زیرساخت و تقاضای سفر ایستگاه‌های اتوبوس است.

بر این اساس، انجام مطالعاتی جهت برآورد تعداد مسافر ایستگاه‌های اتوبوس به منظور برنامه‌ریزی عملیاتی خطوط اتوبوسرانی در شهر تهران، که در حال حاضر به صورت تجربی توسط مدیر خط انجام شده و هیچگونه برنامه‌ریزی مبتنی بر شرایط موجود برای آینده وجود ندارد، لازم و ضروری است.

NimBus

یکی از خدمات ابزار نیم باس (NimBus) نرم‌افزار ویالون قابلیت برآورد تعداد مسافر ایستگاه‌های اتوبوسرانی است

در ابزار NimBus و هر نرم افزار دیگری که اساس طراحی آن برآورد تعداد مسافران در ایستگاه های عمومی اتوبوسرانی باشد روش کار بدین ترتیب خواهد بود که با استفاده از داده‌های ثبت‌شده حاصل از تراکنشهای کارت‌بلیتهای هوشمند برای پرداخت کرایه و داده‌های ثبت شده توسط موقعیت یاب خودکار موجود در اتوبوس‌ها موجود در سیستم اتوبوسرانی، تعداد مسافر ایستگاه‌های اتوبوس برای آینده کوتاه‌مدت پیش بینی می شود.

بدین منظور ابتدا اطلاعات AFC (داده‌های ثبت‌شده حاصل از تراکنشهای کارت‌بلیتهای هوشمند برای پرداخت کرایه) و AVL (داده‌های ثبت شده توسط موقعیت یاب خودکار ) مربوط به هر خط اتوبوس با فرمت مناسب وارد نرم‌افزار شده و در مرحله بعد، داده های مربوط به محل پیاده و سوار شدن مسافر با اطلاعات دو سیستم AFC و AVL، تطبیق داده می‌شود.

بعد از جمع آوری این اطلاعات به عنوان پایگاه داده با ساخت مدل، امكان دریافت دو دسته خروجی از نرم‌افزار وجود دارد، پیش‌بینی تعداد مسافر برای روز مشخص در هر خط و پیش‌بینی تعداد مسافر برای روز مشخص در ایستگاه‌های هر خط.

لازم به ذکر است این نرم‌افزار قابلیت تحلیل اطلاعات وضع موجود را نیز داشته، همچنین امکان بروزرسانی نرم‌افزار با توجه به تغییرات در شبکه اتوبوسرانی و نیازهای آتی شهر وجود دارد.

نکته: این مطلب برگرفته از سایت sabadataanalysis است، و از آنجایی که شرکت گیتی گستر با ارائه ابزار NimBus میتواند این خدمت را ارائه دهد از این مقاله در سایت استفاده کرده ایم.

 

منبع:sabadataanalysis.com